2024-04-26 21:38

Japonia retrogradează clasificarea medicală a COVID-19 la aceeaşi categorie cu GRIPA

 |  14:36
Japonia retrogradează clasificarea medicală a COVID-19 la aceeaşi categorie cu GRIPA

Guvernul japonez urmează să anuleze din luna mai recomandarea purtării măştii în interior şi să retrogradeze clasificarea medicală a Covid-19 în aceeaşi categorie cu gripa. În prezent această boală face parte din categoria în care se află tuberculoza şi SARS.

”În ceea ce priveşte purtarea măştii, atât în interior, cât şi afară, decizia va fi lăsată la latitudinea oamenilor. Vom lua alte decizii cu privire la viaţa cu coronavirusul şi vom reveni treptat la normal în gospodării, şcoli, întreprinderi, cartiere şi în toate aspectele vieţii”, a anunţat vineri premierul Fumio Kishida.

Măştile de protecţie sunt extrem de prezente în locurile publice şi sunt frecvent purtate afară în Japonia, în pofida faptului că ele nu sunt necesare în aer liber, atunci când nu este aglomeraţie.

Înainte de izbucnirea pandemiei Covid-19, în 2020, foarte mulţi japonezi purtau măşti de protecţie atunci când erau răciți sau pentru a se proteja de virusuri iarna. Sondajele de presă din ultimul timp arată că majoritatea populaţiei japoneze va continua să poarte masca, din motive de sănătate publică, inclusiv după ridicarea recomandării Guvernului, potrivit News.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE