2021-05-13 22:51

Începe vaccinarea prin centrele mobile. Care sunt județele vizate și ce vaccin va fi folosit

 |  14:44
Începe vaccinarea prin centrele mobile. Care sunt județele vizate și ce vaccin va fi folosit

Șeful CNCAV, Valeriu Gheoghiţă, a anunţat că de miercuri va demara vaccinarea prin centrele mobile şi prin echipele mobile. Pentru început, caravanele vor ajunge în şapte judeţe, iar vaccinul folosit va fi cel produs de Moderna.

“Pot să vă spun că de mâine începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile şi de asemenea prin sprijinul echipelor mobile avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare, sigur că vor intra rând pe rând şi alte judeţe şi de asemenea avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate. Pot să vă spun şi care sunt aceste judeţe unde dislocăm centre mobile: Arad,  Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi și Sibiu”, a declarat marţi, Valeriu Gheorghiţă.

 “Vom distribui pentru moment vaccin de la compania Moderna care este un vaccin după cum ştim pe bază de Arn mesager şi ne putem permite din punct de vedere logistic organizarea acestor activităţi de vaccinare, având în vedere stabilitatea la temperatura obişnuită de 2 - 8 grade pentru 30 de zile”, a mai afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-20

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: 2.931 cazuri noi. 1.432 pacienți se află internați în stare gravă
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE