2021-06-20 04:22

Începe vaccinarea cu serul anti-COVID produs de Astra Zeneca! Cine se poate IMUNIZA

 |  18:10
Începe vaccinarea cu serul anti-COVID produs de Astra Zeneca! Cine se poate IMUNIZA

Imunizarea cu vaccinul produs de Astra Zeneca va începe mâine în cetrele dedicate din toată țară. Medicii spun că vaccinul, aprobat cu o eficientă de 60% în luna decembrie, a fost re-evaluat la o eficiență de 85%, în urma studiilor recente și a vaccinării a milioane de britanici.

Potrivit noilor studii clinice, vaccinul oferă protecție în proporție de 70% doar după prima doză. Acesta folosește o tehnologie diferită față de serurile de la Pfizer și Moderna, dar este la fel e eficient, susțin medicii.

Peste 138.000 de români sunt programați pentru prima doză cu serul produs de Astra Zeneca. Doar în Capitală au fost deschise 22 de centre de vaccinare exclusiv pentru acest vaccin. În fiecare centru au ajuns deja mii de doze.

"Aceștia pacienți ne-au fost repartizați de către registrul electronic național pentru vaccinare. În acest centru vor fi făcute vaccinuri Astra Zeneca pacienților cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani din categoria de risc", a declarat medicul Gindrovel Dumitra, președinte al grupului de vaccinologie, la unul dintre centrele din București.

Cine se poate vaccina cu serul Astra Zeneca contra COVID

"Foarte probabil, vaccinul de la AstraZeneca va avea această indicaţie pe grupă de vârstă de la 18 la 55 de ani. În cursul acestei săptămâni, aşa cum am anunţat, va fi luată această decizie, în urma consultărilor cu comisiile de specialitate de la nivelul Ministerului Sănătăţii şi din Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale”, a declarat coorndonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, citat de Antena 3.

Pe de altă parte, el a admis că sunt mai multe situaţii în care au fost vaccinate împotriva COVID-19 persoane care nu au fost înscrise pe platformă. Gheorghiţă spune că, între a arunca o doză şi a vaccina o persoană neprogramată, ar alege cea de-a doua variantă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE