2024-05-03 09:14

Gigantul farma Pfizer anunță SUCCESUL vaccinului anti-COVID: ”O zi grozavă pentru umanitate”

 |  23:25
Gigantul farma Pfizer anunță SUCCESUL vaccinului anti-COVID: ”O zi grozavă pentru umanitate”

Pfizer și partenerul său german BioNTech sunt primele companii farma care prezintă date de succes după testarea pe scară largă a unui vaccin anticoronavirus. Rata de eficacitate anunțată este mult peste cea de 50% solicitată de agenția pentru medicamente a SUA. Serul a funcţionat în cazul a 9 din 10 persoane care au participat la testare, lucru considerat remarcabil având în vedere timpul scurt de dezvoltare a vaccinului.

Pentru ca vaccinul să protejeze o persoană e nevoie să treacă 28 de zile de la prima doză administrată.

 "Este o zi grozavă pentru ştiinţă. Este o zi grozavă pentru umanitate, când realizezi că vaccinul tău are o eficienţă de 90%. Este copleşitor. Înţelegeţi că speranţele a miliarde de oameni, milioane de afaceri şi sute de guverne stau pe umerii noştri, acum, cred că putem vedea lumina de la capătul tunelului" spune Albert Bourla, preşedinte Pfizer.

Pfizer şi BioNTech au un contract de 1,95 miliarde de dolari cu guvernul SUA pentru livrarea a 100 de milioane de doze începând din acest an, cu posibilitatea de a cumpăra alte 500 de milioane. Pe lângă acordurile cu SUA, există înțelegeri şi cu Uniunea Europeană, Marea Britanie, Canada și Japonia. Vaccinul ar putea ajunge la începutul anului următor şi în România. Va fi administrat în special lucrătorilor din sistemul sanitar, din primia linie a luptei anti-covid.

În România, vor ajunge 10 milioane de doze din primul vaccin autorizat. Ca în multe alte state, armata va juca un rol esenţial, atât în transportul cât şi în coordonarea operaţiunilor de vaccinare. (CARTON 2) Compania americană Pfizer estimează că va produce circa 50 de milioane de vaccinuri anul acesta şi până la 1,3 miliarde de doze de vaccin în 2021.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-09

In legatura cu acest articol...

Directorul OMS: ”Ne-am săturat de COVID-19, dar el nu s-a săturat de noi!”

Tatăl Ramonei Bădescu (89 ani), infectat cu COVID-19. "Sper ca tata să lupte!"

O rețea de CINEMATOGRAFE din țara noastră își SUSPENDĂ total activitatea

Guvernul pregătește o nouă stare de ALERTĂ. Anunțul premierului Orban

CREȘTERE semnificativă pe burse după anunțul privind vaccinul anti-COVID




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE