2024-05-04 18:57

Dr. Cristian Oancea: După valul Omicron, vom avea imunizare de grup și SARS-CoV-2 o să devină ca o simplă viroză sau ca gripa

 |  11:02
Dr. Cristian Oancea: După valul Omicron, vom avea imunizare de grup și SARS-CoV-2 o să devină ca o simplă viroză sau ca gripa

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a declarat că medicii se așteaptă la o creștere „exponenţială brutală” a numărului de infectări cu coronavirus, din cauza tulpinii Omicron, dar majoritata vor fi cazuri ușoare și medii, mai puțin forme severe. Oancea a mai spus că, după valul COVID Omicron, vom avea imunitate de grup: „Este foarte greu să eviţi, având în vedere rapiditatea infectării”.

„Deja a început să crească numărul de infectări, şi ne aşteptăm la o creştere exponenţială brutală, cu forme uşoare şi medii, mai puţin forme severe. (…) ne aşteptăm la forme uşoare şi moderate de la persoanele vaccinate, dar nu ştim persoanele nevaccinate şi trecute prin boală cum vor reacţiona”, a declarat Oancea la Profit TV, potrivit News.ro.

Acesta a apreciat faptul că sunt tot mai multe centre de evaluare, așa încât oamenii să poată fi monitorizați de către medicii de familie. De exemplu, dacă în Timiș era un singur astfel de centru, acum e câte unul la fiecare spital.

„Nu ştim serviciul de ambulanţă cum va fi solicitat, aceasta este o problemă la nivel naţional”, a mai spus medicul.

„Dacă nu am avut această imunizare de grup până acum, o vom avea după Omicron. (…) Este foarte greu să eviţi, având în vedere rapiditatea infectării”, a mai declarat medicul Cristian Oancea.

„După acest val, SARS-CoV-2 o să devină ca o simplă viroză sau ca şi gripa”, a mai precizat managerul Spitalului din Timişoara.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE