2024-04-27 03:42

Cum se pot PROGRAMA persoanele în a doua etapă de vaccinare

 |  16:27
Cum se pot PROGRAMA persoanele în a doua etapă de vaccinare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a făcut mai multe precizări referitoare la modalitatea de înscriere la vaccinare pentru persoanele care intră în etapa a II-a. El a anunțat și un număr unic la nivel național în acest sens, 021.414.44.25, urmând ca apelurile efectuate la acest număr să fie preluate în cele 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui județ.

„În ceea ce privește modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 3 se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a II-a în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center – aici, ca noutate, vom avea un număr unic la nivel național, pe care vi-l pot și spune, 021.414.44.25. Practic, sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui județ. O altă modalitate de programare, prin direcția de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor, care pot să își facă cont și să înscrie până la maxim 10 persoane dintre aparținători, din familie”, a declarat Valeriu Gheorghiță, conform B1tv.

Oficialul a precizat că, „pentru persoanele care sunt în evidență cu boli cronice, sub vârsta de 65 de ani, programarea se face în mod corect prin medicul de familie”.

„Dacă persoana respectivă nu are acces la un medic de familie sau nu are medic de familie, se poate face programare prin serviciul de call center, individual, pe pagina web, prin direcția de asistență socială sau, la fel, prin intermediul aparținătorilor”, a mai spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

În cazul persoanelor care deservesc activități esențiale, programarea se va face prin angajator.

„De asemenea, pentru persoanele care deservesc activități esențiale, programarea se face prin angajator și, de asemenea, atunci când angajatorul înscrie persoanele pe care le are angajate sau în contract de prestări pentru acele activități esențiale, beneficiarul poate să își stabilească, după ce este validat de angajator, ziua și centrul unde vrea să meargă să se vaccineze. Ceea ce, din punctul nostru de vedere, oferă o libertate în a alege centrul și ziua la care vrei să te vaccinezi”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

În aceeași conferință de presă, oficialul a anunțat și că au fost identificate categoriile de boli cronice aferente vaccinării în etapa a II-a.

„Am identificat categoriile de boli cronice pentru etapa a II-a. Pe lângă persoanele cu vârsta peste 65 de ani, vorbim de persoane care sunt diagnosticate cu diabet zaharat, persoane cu obezitate, persoane cu boli cardiovasculare cronice, cu boli cronice renale, cu boli pulmonare cronice, persoane cu afecțiuni oncologice, persoane cu boli autoimune, de asemenea persoanele cu imunodepresii, atât prin boli sau prin tratamente, și inclusiv persoanele cu infecție HIV-SIDA”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-13

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: Cancelarul Angela Merkel avertizează că restricțiile ar putea fi prelungite până în aprilie

Coronavirus: 3.697 de cazuri noi. Scade numărul pacienților aflați în stare gravă

Rareș Bogdan îl atacă pe Vlad Voiculescu: E vorba de indolență, de lasă-mă să te las

Bogdan Stanoevici a murit infectat cu Covid. Actorul se declara împotriva măștii de protecție

Al doilea VACCIN ANTI-COVID autorizat ajunge miercuri în România




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE