2022-07-03 14:25

Cum recunoaștem semnele ANXIETĂȚII sociale la copii

 |  22:23
Cum recunoaștem semnele ANXIETĂȚII sociale la copii

O cincime dintre copiii din întreaga lume au simptome de anxietate care sunt ,,clinic ridicate„, sau mai rele decât ceea ce este considerat normal, potrivit unui studiu.

Simptomele anxietăţii pot fi dificil de observat, dar cu cât părinţii observă mai devreme semnele, cu atât mai repede profesioniştii în domeniul sănătăţii mintale ,,pot ajuta părinţii şi copiii să înţeleagă ce se întâmplă„, a declarat Dr. Rebecca Baum, profesor de pediatrie generală şi medicină pentru adolescenţi la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill.

Copiii cu anxietate ar putea începe să evite situaţiile care induc anxietate. Acest comportament poate facilita un ciclu care le face temerile din ce în ce mai mari, a adăugat Baum. 

Dar ,,cu cât avem instrumente mai devreme, cu atât mai devreme putem să îi punem pe copii pe o cale care îi încurajează să fie rezilienţi şi îi ajută să înfrunte lucrurile de care se tem„, a spus Busman.

În timp ce o persoană cu anxietate generalizată îşi poate face griji cu privire la diverse lucruri de zi cu zi, o persoană cu anxietate socială are, de obicei, ,,temeri sau îngrijorări intense sau persistente cu privire la faptul că va fi judecată negativ de către alte persoane„, a declarat Rachel Busman, psiholog clinician şi consultant cognitiv şi comportamental din White Plains, New York, specializat în anxietate. „Eşti îngrijorat de faptul că spui sau faci ceva care te va face să pari prost sau incompetent„.

În Statele Unite, 9,4% dintre copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani – aproximativ 5,8 milioane – au fost diagnosticaţi cu anxietate între 2016 şi 2019, potrivit Centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor din SUA, potrivit CNN.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE