2024-05-19 06:56

Cu ce se deosebește varianta Omicron de o răceală comună

 |  19:45
Cu ce se deosebește varianta Omicron de o răceală comună

Chiar dacă se vorbește mult despre modul în care varianta Omicron a coronavirusului seamănă cu răceala comună, se pare că trei simptome ale acestei tulpini nu apar la răceala comună.

Dr. Hai Shao, medicul specialist în boli infecțioase de la Sharp Chula Vista Medical Center din San Diego (SUA), a declarat recent pentru CBS 8 că varianta Omicron are de cele mai multe ori simptome similare cu alte tulpini COVID-19, potrivit Deseret News.

„Acestea includ febră, frisoane, dureri de cap, dureri în gât și, pe măsură ce progresează, oamenii vor începe să aibă tuse și dificultăți de respirație”, a spus medicul infecționist.

Dar Hai Shao a spus că există trei simptome ale COVID-19 pe care le veți observa în cazul variantei Omicron și care nu vor fi sesizate în cazul răcelii obișnuite.

- “O trăsătură unică a COVID-19 este pierderea simțului mirosului și al gustului, pe care nu o veți găsi la o răceală obișnuită”, a declarat Shao pentru CBS 8.

- “Celălalt lucru este că o răceală obișnuită tinde să nu dea febră mare și uneori dureri de cap severe, ceea ce Omicron raportează aceste simptome ca fiind predominante”, a spus Shao.

- “Dacă aveți aceste simptome, este mult mai îngrijorător faptul că este posibil să fi contractat COVID decât virusul răcelii comune”, a conchis medicul din SUA.

Acest lucru vine în contextul în care cercetătorii au descoperit că răceala comună și varianta Omicron au simptome similare în general. Conform Reuters, varianta Omicron a dobândit cel mai probabil o mutație specifică de la un fragment de material genetic găsit în răceala comună, ceea ce înseamnă că varianta Omicron poate fi, în parte, ca răceala comună.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE