2024-05-07 12:50

COVID. Peste un milion de infectări zilnice în China

 |  15:33
COVID. Peste un milion de infectări zilnice în China

Noul val COVID-19 din China provoacă din ce în ce mai mare îngrijorare în ceea ce priveşte răspândirea unor posibile noi variante. Un institut de cercetare din Londra anunță că numărul real al infectărilor zilnice din China ar depăşi un milion.

Autorităţile de la Beijing au minimizat amploarea şi gravitatea celui mai recent val de infectări, stârnind îngrijorare peste hotare. Autorităţile sanitare chineze au raportat doar câteva mii de infectări zilnic, în timp ce o modelare realizată de Airfinity, un institut de cercetare cu sediul la Londra, sugerează că sunt probabil peste 1 milion de infectări zilnice şi peste 5.000 de decese.

Vârful acestui val este aşteptat în ianuarie şi martie, când s-ar putea înregistra 3,7 milioane şi, respectiv, 4,2 milioane de cazuri zilnic.

După aproape trei ani de lockdown-uri, carantine şi testări în masă, China a relaxat brusc, pe 7 decembrie, politica sa drastică ''zero-Covid'', argumentând decizia prin aceea că varianta Omicron provoacă cazuri mai puţin grave.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE