2024-04-26 04:11

Coronavirus: Un milion de români s-au vaccinat până în prezent. Florin Cîțu: Păstrăm targetul de 10,4 milioane până în septembrie

 |  12:51
Coronavirus: Un milion de români s-au vaccinat până în prezent. Florin Cîțu: Păstrăm targetul de 10,4 milioane până în septembrie

România a ajuns la pragul de un milion de persoane vaccinate anti-COVID-19. Persoana cu numărul un milion a primit vaccinul, miercuri, la Spitalul Universitar din Capitală, acolo unde a fost prezent și premierul Florin Cîțu. ”Veți vedea că lucrurile vor merge mult mai repede de acum încolo”, a dat sigurări șeful Guvernului, precizând că faza a treia va începe pe 15 martie.

”Un moment la care în 27 decembrie ne uitam și voiam să vină cât mai repede. A venit. Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. Veți vedea că lucrurile vor merge mult mai repede de acum încolo. Ținta era să avem aproape un milion până la sfârșitul lunii martie. Doar în martie o să primim 2,6 milioane de doze, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia, (…) toată lumea în faza a treia pe 15 martie, deci vom porni vaccinarea generală. Rămâne în continuare ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie”, a spus Florin Cîțu, citat de b1.ro.

În acest context, premierul a ținut să reamintească faptul că este foarte important ca regulile de protecție sanitară să fie respectate în continuare, mai ales că, spune Cîțu, pe stradă sunt din ce în ce mai mulți oameni care nu mai poartă mască. Prim-ministrul a precizat și că îi va solicita ministrului Afacerilor Interne să ia măsuri pentru ca angajații MAI ”să-și facă treaba” când vine vorba despre aplicarea legii privind măsurile de protecție.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE