2020-11-26 02:24

Coronavirus: Tratamentul revoluționar cu care a fost tratat Donald Trump devine accesibil populației

 |  18:39
Coronavirus: Tratamentul revoluționar cu care a fost tratat Donald Trump devine accesibil populației

Guvernul Statelor Unite a atribuit companiei AstraZeneca 486 de milioane de dolari pentru dezvoltarea şi furnizarea a până la 100.000 de doze de tratament cu anticorpi pentru Covid-19, o clasă similară cu a medicamentului cu care a fost tratat preşedintele Donald Trump, transmite Reuters.

Acordul, convenit în cadrul programului Operation Warp Speed al administraţiei Trump, este pentru dezvoltarea unui cocktail cu anticorpi monoclonali care poate preveni Cobid-19, mai ales în cazul populaţiei cu vârste de peste 80 de ani, aflată în categoria de risc ridicat, a anunţat Departamentrul pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA, informează News.ro.

Tratamentul a ajuns în centrul atenţiei după ce Trump a fost tratat cu medicamentul cu anticorpi al companiei Regeneron Pharmaceuticals, săptămâna trecută. Preşedintele a publicat  şi un video pe Twitter, în care i-a lăudat beneficiile.

Într-o convorbire telefonică făcută publică vineri, un oficial important din domeniul sănătăţii a spus că guvernul american se aşteaptă să pună la dispoziţie, gratuit, peste 1 milion de doze de tratament cu anticorpi pentru pacienţii bolnavi de Covid-19 similar cu cel administrat lui Trump.

Regeneron şi Eli Lilly au solicitat Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente a SUA autorizaţii pentru utilizarea în regim de urgenţă a tratamentelor cu anticorpi.

AstraZeneca a anunţat că intenţionează să furnizeze până la 100.000 de doze începând cu sfârşitul anului 2020 şi că guvernul SUA ar putea achiziţiona o cantitate suplimentară de până la un milion de doze în 2021, în baza unui acord separat.

În luna iulie, Regeneron a semnat un acord de 450 de milioane de dolari, în cadrul Operation Warp Speed, pentru furnizarea unor doze suficiente ale tratamentului cu anticorpi REGN-COV2 pentru a trata în jur de 300.000 de persoane.

Eli Lilly a anunţat vineri că nu a semnat un acord cu Operation Warp Speed.

AstraZeneca intenţionează să evalueze tratamentul AZD7442, care este un cocktail de doi anticorpi monoclonali, în cadrul a două studii clinice. Un studiu va evalua siguranţa şi eficacitatea tratamentului experimental pentru a preveni infecţia timp de până la 12 luni la aproximativ 5.000 de participanţi, în timp ce al doilea va evalua tratamentul preventiv post-expunere la aproximativ 1.100 de participanţi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE