2024-04-27 01:01

Coronavirus: Succes înregistrat de Centrul drive-thru din București: 100 de persoane s-au vaccinat în primele două ore de la deschidere

 |  11:50
Coronavirus: Succes înregistrat de Centrul drive-thru din București: 100 de persoane s-au vaccinat în primele două ore de la deschidere

O sută de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în primele două ore de la deschiderea centrului drive-thru din Piaţa Constituţiei, a precizat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„În această dimineaţă a fost deschis centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Piaţa Constituţiei, primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti. Vaccinarea a început la ora 8, iar până acum, în primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane. Mă bucur că preşedintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitaţiei Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susţinând astfel popularizarea acestei soluţii extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureştenilor", a scris Nicuşor Dan, joi, pe Facebook.

Primarul general a precizat în postarea sa că la acest centru de tip drive-thru vaccinarea se face direct din maşină, fără programare şi i-a îndemnat pe oamenii să vină. 

"Îndemn cu această ocazie oamenii să vină să se vaccineze la noul centru de vaccinare: fără programare și direct din mașină", a conchis Nicușor Dan.

Primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală s-a deschis joi, la ora 8.00, în Piața Constituției. Oamenii s-au așezat la coadă în mașini încă de dimineață pentru a se imuniza. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a mers în Piața Constituției și a declarat că există suficient de multe doze pentru toți cei care vor să se vaccineze.

Primul centru de tip drive-through din Capitală s-a deschis în Piața Constituției și funcționează între orele 8.00-20.00. Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer. Zeci de mașini s-au așezat la coadă de dimineață.

"Mecanismul este mult mai eficient pentru persoanele care nu ar putea respecta o programare din cauza programului încărcat sau imprevizbil de la serviciu. E mult mai util și la îndemână. (...) Există suficient de multe doze pentru toți cei care vor să se vaccineze. Rapelul poate fi făcut tot aici sau în alt centru unde se folosește același vaccin. Centrul va fi deschis până în septembrie, sperăm noi”, declarat Andrei Baciu.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE