2024-04-26 03:06

CNCAV. 81.600 de doze de vaccin AstraZeneca ajung duminică în România. Nu poate fi administrat la toată lumea

 |  14:10
CNCAV. 81.600 de doze de vaccin AstraZeneca ajung duminică în România. Nu poate fi administrat la toată lumea

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că 81.600 doze de vaccin AstraZeneca ajung duminică dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene. Programarea va începe pe 10 februarie doar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani.

„Vaccinul AstraZeneca ajunge în România. 81.600 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge, mâine dimineaţă, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, a transmis sâmbătă CNCAV.

Potrivit Agenției Europene a Medicamentului (EMA), vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză. În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. Intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE