2022-01-28 04:50

Ce este ”ciuperca neagră”, BOALA care afectează pacienții COVID

 |  15:49
Ce este ”ciuperca neagră”, BOALA care afectează pacienții COVID

Medicii din Oman, o țară din Peninsula Arabă, au raportat primele cazuri de „ciupercă neagră” – boala care desfigurează pacienții Covid din India, relatează Businessinsider.

Potrivit Associated Press, în Oman au fost depistate cel puțin 3 cazuri de mucormicoză, o infecție fungică care poate fi mortală.

Anunțul vine în timp ce Omanul se confruntă cu un nou val al coronavirusului după ce a reușit să își vaccineze doar 10% din populație.

Potrivit Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, persoanele cu cazuri severe de COVID-19 „sunt deosebit de vulnerabile la infecții bacteriene și fungice”. 

Printre cele mai vizibile simptome ale infectării se numără leziuni negre pe nas sau în gură.

„Ciuperca neagră” se poate răspândi acolo unde pacienții sunt tratați cu antibiotice pentru infecții bacteriene, potrivit specialiștilor.

Tratamentul implică îndepărtarea chirurgicală a tuturor țesuturilor moarte și infectate și administrarea unui curs de terapie antifungică.

Ciuperca neagră se dezvoltă pe mucegaiul găsit în medii umede precum solul sau compostul și poate ataca căile respiratorii. Nu este contagioasă și nu se răspândește de la persoană la persoană.

Ciuperca neagră afectează frecvent sinusurile sau plămânii după ce o persoană inhalează spori fungici în aer și poate afecta și pielea în urma unei leziuni la suprafață, cum ar fi o tăietură sau o arsură. Simptomele depind de locul în care ciuperca crește, dar poate include umflarea feței, febră, ulcere ale pielii și leziuni negre în gură.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-16

In legatura cu acest articol...

Vii la meci și te vaccinezi! Arena Națională, un nou punct de imunizare anti-Covid

Ce operații estetice trebuie evitate în timpul verii? Dr. Cristian Nițescu: Vorbim de anumite mituri perpetuate din inerție

Coronavirus: 104 cazuri noi identificate în ultimele 24 de ore

Dosarul tragediei de la Victor Babeș: Doi angajați au fost REȚINUȚI

Ce sunt MOFETELE și ce efecte au asupra sănătății
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE