2024-05-19 09:15

Cât de sănătos este sucul de țelină și care sunt principalele beneficii?

 |  11:10
Cât de sănătos este sucul de țelină și care sunt principalele beneficii?

Sucul de țelină este bogat în substanțe nutritive care pot avea multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, a devenit controversat, deoarece unii oameni afirmă că poate vindeca afecțiuni precum cancerul, obezitatea, problemele tiroidiene și acneea.

Ca atare, vă puteți întreba care afirmații sunt dubioase și care sunt susținute de știință. Iată tot ce trebuie să știți despre sucul de țelină, inclusiv nutrienții, beneficiile și dezavantajele acestuia.

Sucul de țelină este sănătos. Iată ce spun specialiștii

Deoarece majoritatea fibrelor sale vegetale au fost îndepărtate, sucul de țelină conține mai mulți nutrienți pe porție decât tulpinile de țelină.

Doar 1 cană (240 ml) de suc de țelină oferă:

Calorii: 42,5 Proteine: 2 grame Carbohidrati: 9,5 grame Zahar: 5 grame Calciu: 8% din doza zilnică recomandată (DZR) Magneziu: 7% din DZR Fosfor: 5% din DZR Potasiu: 14% din DZR Sodiu: 9% din DZR Vitamina A: 7% din DZR Vitamina C: 16% din DZR Vitamina K: 74% din DZR

 Este, de asemenea, bogat în mulți alți nutrienți, cum ar fi zinc, cupru, acid folic, biotină, alte vitamine B și numeroși antioxidanți.

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de țelină

Despre aceste beneficii, cântăreața Elena Gheorghe a povestit de nenumărate ori pe contul său personal de Instagram. Aceasta consumă zilnic, pe stomacul gol, un pahar de suc de țelină apio și mărturisește că se simte mult mai energică și mai sănătoasă. Sucul de țelină poate oferi mai multe beneficii atunci când este consumat ca parte a unei diete sănătoase.

Hidratare. Sucul de țelină constă în mare parte din apă și vă poate ajuta să rămâneți hidratat .

A rămâne hidratat este vital pentru corpul dumneavoastră, dar mulți oameni nu primesc suficiente lichide pe zi . O hidratare adecvată ajută la gestionarea tensiunii arteriale, a temperaturii corpului, a funcției creierului, a aportului de nutrienți, a excreției deșeurilor și a sănătății rinichilor.

Zahăr natural. Acest suc este o opțiune mai sănătoasă decât băuturile zaharate. O singură cană (240 ml) oferă doar 5 grame de zahăr, care apare în mod natural. Prin urmare, alegerea băuturilor cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi sucul de țelină, vă poate reduce dramatic aportul de zahăr și calorii.

Proprietăți antiinflamatorii. Sucul de țelină este bogat în diverși compuși vegetali numiți fitonutrienți, care pot reduce inflamația.

Acești compuși acționează ca antioxidanți, care ajută la scăderea stresului oxidativ. Stresul oxidativ apare atunci când moleculele instabile numite radicali liberi se acumulează în corpul dumneavoastră.

Dietele bogate în antioxidanți sunt legate de rate mai mici de afecțiuni cronice, inclusiv boli de inimă, diabet, obezitate și anumite tipuri de cancer. Acestea pot stimula și sănătatea pielii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE