2020-12-04 09:30

Avertisment ȘOCANT de la OMS: ”E mai rău decât orice film SF”

 |  21:05
Avertisment ȘOCANT de la OMS: ”E mai rău decât orice film SF”

Pandemia de coronavirus nu este nici pe departe de final, poate deveni mai gravă pe măsură ce al doilea val se dezvoltă în Europa, anunţă un expert OMS în fața parlamentarilor britanici, potrivit The Independent, citat de Digi24.

David Nabarro, emisar special al Organizației Mondiale a Sănătății pentru COVID-19, a declarat în Comisia pentru afaceri externe a Camerei Comunelor că pandemia a „scăpat de sub control”.

„Este o situație groaznică. O problemă de sănătate a scăpat de sub control și face ca lumea nu doar să intre în recesiune, ci și într-o contracție economică uriașă, care probabil ar dubla numărul oamenilor săraci, va dubla numărul celor subnutriți și va duce la falimentarea a sute de milioane de companii mici.

Este mult mai rău decât orice film SF despre pandemii. Acest lucru este cu adevărat grav - nici măcar nu am ajuns la mijlocul pandemiei. Suntem încă la început și începem să vedem ce pagube va provoca lumii. Și devine din ce în ce mai grav pe măsură ce intrăm în această fază în Europa, unde cazurile cresc din nou”, a avertizat el.

Declarațiile sale au venit ca răspuns la o întrebare a deputatului laburist Chris Bryant, care voia să știe ce ar trebui să le spună oamenilor care cred că pandemia de coronavirus este doar o mare conspirație.

„Am învățat să trăim cu virusul în acest an, îl vom înțelege și vom putea găsi soluții, dar ne va lua destul de mult timp”, a mai spus expertul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-17

In legatura cu acest articol...

3 milioane de doze de vaccin antigripal. Cine va benefica gratuit

8 secrete ale rutinei zilnice de îngrijire a tenului

ABERAȚIA zilei: Cum arată o școală din Bihor, transformată în STAUL pentru oi

Coronavirus: 1679 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Câte persoane sunt internate la ATI
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE