2022-01-17 00:58

Avertisment pentru ROMÂNIA din partea comisarului european pentru sănătate

 |  15:30
Avertisment pentru ROMÂNIA din partea comisarului european pentru sănătate

Comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară Stella Kyriakides a declarat, înaintea vizitei pe care o va efectua vineri în Capitală, că România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare anti-covid pe parcursul acestei veri, în condiţiile în care doar 30% din populaţia adultă a fost imunizată complet.

“UE şi-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70 % din populaţia adultă a UE. Vom colabora acum cât mai strâns cu statele noastre membre pentru a ne asigura că îşi ating obiectivele în teritoriu. Varianta Delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE şi despre care ştim că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate. Având în vedere că doar 30% din populaţia adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este şi va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aştept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfăşurarea campaniei naţionale de vaccinare în România”, a explicat Stella Kyriakides, potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

În cursul vizitei în țara noastră, comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară se va întâlni cu ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă şi va efectua o vizită la centrul de vaccinare din Petreşti, mai indică sursa menţionată. Discuţiile vor fi axate pe Strategia UE privind vaccinurile şi pe derularea campaniei naţionale de vaccinare în România.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE