2024-04-26 19:22

AVERTISMENT OMS: Urmează un nou val de infectări COVID-19

 |  21:17
AVERTISMENT OMS: Urmează un nou val de infectări COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate la nivel global este din nou în creştere după şase săptămâni consecutive de scădere. Aceasta ar fi consecința faptului că oamenii au lăsat garda jos, iar guvernele au permis relaxarea restricțiilor.

''Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos'', a afirmat luni directorul OMS, citează agerpres.ro. 

Directorul OMS a recomandat comunităţii internaţionale să nu se bazeze exclusiv pe vaccinare, spunând că regulile fundamentale de igienă rămân de bază în ceea ce priveşte controlul pandemiei.

Un număr de 32.149 de doze de vaccin au fost administrate la tot atâtea persoane în ultimele 24 de ore, a anunțat luni seară Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, care a precizat totodată că la nivelul centrelor de imunizare au fost înregistrate 179 de reacții adverse comune și minore, dintre care 10 de tip local și 169 generale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE