2024-04-26 19:50

Avertisment! Nu mai beți acest tip de cafea din comerț! Poate provoca o mulțime de boli: Este contaminată cu bacterii și mucegai

 |  10:52
Avertisment! Nu mai beți acest tip de cafea din comerț! Poate provoca o mulțime de boli: Este contaminată cu bacterii și mucegai

Cafeaua este o băutură cumpărată consumată zilnic de sute de milioane de oameni. Pe cât de mulți oameni o consumă, pe atât de multe tipuri de cafea au fost dezvoltate de-a lungul timpului, unele mai bune ca altele.

Cafeaua ieftină, pusă la vânzare prin intermediul aparatelor automate, vine la pachet cu o mulțime de riscuri pentru sănătate. Dincolo de calitatea îndoielnică a cafelei, mulți proprietari de automate de cafea nu respectă normele igienice în vigoare, riscând astfel să contamineze produsele pe care le pun la vânzare.

Mai grav însă este faptul că ne putem face rău și singuri, dacă avem acasă aparat care prepară cafea tip espresso și nu îl curățăm cum trebuie. Un studiu ale cărui rezultate au fost publicate în urmă cu câțiva ani arată că jumătate din rezervoarele aparatelor de cafea analizate prezentau urme de mucegai sau bacterii. Potrivit Administrației pentru alimente și medicamente din SUA, tipurile de mucegai care se dezvoltă pe alimente poate provoca sensibilizarea persoanelor la alergii, precum și apariția infecțiilor.

”Sunt destule bacterii care s-ar putea transmite, de exemplu stafilococul auriu, salmonella, E-coli. Dacă nu le spălăm, apa pe care o punem ajunge să fie contaminată tocmai în recipientele respective”, a precizat şi medicul infecționist, Adrian Marinescu.

Doctorii şi specialiştii din industria cafelelor recomandă curăţarea cu multă atenţie a aparatelor de cafea. Cea mai sigură metodă de preparare a cafelei rămâne, însă cea la ibric, conform tuturor studiilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE