2024-04-26 09:34

Arbidol nu este autorizat în România. Avertismentul unui medic din SUA: ”Mai ieftin şi, probabil, mai eficient e să încercaţi cu apă sfinţită”.

 |  21:46
Arbidol nu este autorizat în România. Avertismentul unui medic din SUA: ”Mai ieftin şi, probabil, mai eficient e să încercaţi cu apă sfinţită”.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România informează, miercuri, că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră şi nici nu a fost depusă vreo cerere de autorizare. Cu toate acestea, specialiştii atrag atenţia că sunt medici care recomandă acest medicament.

”Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră. Menţionăm că acest produs farmaceutic, cu denumirea comerciala Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova”, a transmis, miercuri, Agenţia Naţională a Medicamentului, într-un comnicat de presă. 

Sursa citată precizează că în Republica Moldova,  pot fi găsite însă produse cu aceeaşi substanţă activă – umifenovir - fiind vorba de: Arbivir -Zdorovie, produse de compania farmaceutică „Zdorovie” SRL Ucraina (se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B) sau Arpeflu, produs de Lekpharm SRL, Republica Belarus (utilizat în profilaxia şi tratamentul gripei, cauzată de virusurile gripei de tip A şi B, altor infecţii respiratorii virale acute (IRVA). 

”În prospectul preparatelor cu conţinut de Umifenovir nu există informaţii privind administrarea lui împotriva infecţiei provocată de COVID-19”, anunţă agenţia. 

La rândul său, medicul Cristian Apetrei, virusolog şi profesor de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, SUA, susţine că medicamentul Arbidol nu ajută în tratarea bolnavilor COVID: Mai ieftin şi, probabil, mai eficient e să încercaţi cu apă sfinţită, susţine acesta.

Medicul Cristian Apetrei citează pe pagina sa de Facebook un studiu care compară eficienţa Arbidol, Kaletra şi placebo la pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2. S-a ajuns, astfel, la concluzia că Arbidolul "nu are niciun efect în îmbunăţirea simptomelor COVID sau în prevenirea deteriorării pacienţilor".

"Studiul de azi este un trial clinic pe nume ELACOI, care compară eficienţa Arbidol cu Kaletra şi cu placebo la pacienţi cu COVID. Studiul a inclus 86 de pacienti cu COVID-19 uşor/moderat. Endpointul primar-conversia de la realtime PCR pozitiv la negativ a fost similar între cele trei grupuri. Nu a fost observată nici o diferenţa între grupuri în ce priveşte endpointurile secundare: rezoluţia febrilităţii; atenuarea tusei; sau îmbunatăţirea computer-tomografiei.

La ziua 7, 8 pacienţi pe Kaletra, 3 pacienţi pe arbidol, şi 2 în grupul control au prezentat o deteriorare a simptomelor spre sever/critic. Deci Arbidolul nu are niciun efect în îmbunăţirea simptomelor COVID sau în prevenirea deteiorării pacienţilor.

Dar abia acum urmează partea interesantă. Va aduceti aminte ce frecventa are miocardita? 1/100.000. Si mai mare la tineri, de 1/8,000, 12 PACIENTI PE KALETRA SI 5/35 PE ARBIDOL AU EXPERIMENTAT EFECTE ADVERSE PE DURATA TRATAMENTULUI. NICI UNUL ÎN GRUPUL CONTROL. CONCLUZIA: Mai ieftin şi probabil mai eficient e să încercati cu apă sfintită", scrie virologul Cristian Apetrei, pe pagina sa de Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-10



Parerea ta...

YOSHY262
12 Noi 2021

Poate puneti si sursa acelui citat, sau ar trebui sa va credem pe cuvant?
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE