2024-05-05 05:22

Alexandru Rafila vrea să PREIA SMURD-ul de sub conducerea lui Raed Arafat

 |  16:20
Alexandru Rafila vrea să PREIA SMURD-ul de sub conducerea lui Raed Arafat

Alexandru Rafila a declarat că serviciile SMURD trebuie să treacă în subordinea ministerului său. Interesul pacienţilor ar trebui să prevaleze, indiferent de persoana care se află la conducerea SMURD, spune ministrul Rafila. De altfel, acesta a dat semnale că are o comunicare mai dificilă cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență încă de la numirea în Guvernul Ciucă. În prezent, serviciul de urgență SMURD se află în subordinea Ministerului de Interne.

”Dar integrarea serviciilor de urgență cu celelalte servicii de urgență prespitalicească, UPU sau CPU cu celelalte tipuri de activități ale sistemului de sănătate este absolut necesară, pentru că nu funcționează separat. Ele trebuie să funcționeze integrat, iar lucrul acesta trebuie să fie o politică de sănătate a statului român, care nu trebuie să țină cont de persoanele care ocupă, într-un moment sau altul, o poziție de demnitate publică în aceste domenii, ci trebuie să țină cont de nevoia oamenilor din România de a beneficia de servicii de sănătate. Am recunoscut meritele lui Arafat în organizarea SMURD, dar ele trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătății și asta cred că e clar pentru toată lumea. (...) Este și problema resursei umane, suntem într-un cerc vicios, insuficienta resursei duce la plecarea accelerată a altora” a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, fondatorul serviciului de urgență, a susținut că sistemul SMURD actual funcționează perfect și nu are rost să ne întoarcem în timp.

”Integrarea în Ministerul Sănătății a SMURD-ului sau ruperea modului de lucru a sistemului de urgență la momentul actual, care este un mod integrat sub Departamentul pentru Situații de Urgență și care și-a dovedit eficiența, cel puțin pe perioada pandemiei s-a văzut clar eficiența unei coordonări unitare, ruperea acestui model și întoarcerea în timp la un model unde fiecare era într-un loc nu face decât să slăbească sistemul și să strice ce s-a construit. Cu Ministerul Sănătății se colaborează, nu se lucrează separat, dar coordonarea este într-un singur loc, care permite o coordonare integrată” consideră Raed Arafat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE