2024-04-26 17:05

Adrian Streinu-Cercel anunță: Când se recomandă vaccinarea unei persoane care a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2?

 |  11:53
Adrian Streinu-Cercel anunță: Când se recomandă vaccinarea unei persoane care a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2?

În România nu există un protocol care să ne spună la ce perioadă de timp se poate vaccina anti COVID-19 o persoană care a fost infectată, a afirmat Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel.

Cu toate acestea, fostul manager de la Matei Balș susține că, în opinia sa, o persoană care s-a vindecat de COVID-19 s-ar putea vaccina chiar din primele zile de după vindecare.

„Nu există un protocol în România în acest sens însă, dacă mă întrebați pe mine, v-aș spune că această persoană se poate vaccina imediat ce a trecut peste infectarea cu SARS-CoV-2, deoarece aceste mecanisme nu sunt competitive. Vaccinarea nu face altceva decât să amplifice răspunsul celular.

Anticorpii pe care corpul îi capătă în mod natural după ce a trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 nu sunt anticorpi stabili. Acești anticorpi pot rezista o săptămână, o lună, două sau trei, după care protecția lor începe să scadă iar memoria celulară pe care o induce infecția nativă nu este una foarte consolidată. Tocmai de aceea, am avut colegi medici care s-au infectat chiar și de trei ori cu virusul SARS-CoV-2. Or, vaccinarea tocmai asta aduce în plus: o calitate a răspunsurilor anticorpilor mult mai îndelungată,” adaugă Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel în cadrul dezbaterii „Vaccinarea anti-COVID-19 prin ochii specialiștilor”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE