2024-05-19 14:42

UPDATE Ziua negocierilor DECISIVE. Anunțul președintelui Iohannis

 |  15:35
UPDATE Ziua negocierilor DECISIVE. Anunțul președintelui Iohannis

După două luni de la debutul crizei politice și doi premieri desemnați care au eșuat să formeze o majoritate, partidele parlamentare încearcă să găsească o soluție pentru guvernare. Întrebarea cheie rămâne dacă PNL alege să formeze o majoritate în Parlament alături de USR sau de PSD.

UPDATE ORA 18

”Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi și astfel guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat la vot.

Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile și este un lucru foarte bun.

E foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și nu pot să accept în continuare astfel de abordări.

Deci voi aștepta cu consultările formale până când din discuțiile între partide se cristalizează o amjoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern.

Abia când majoritatea va fi asumată voi convoca consultări pentru formarea noului guvern” a declarat Klaus Iohannis într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

După negocierile de miercuri cu USR, conducerea PNL se întâlnește joi cu reprezentanții PSD - Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Mihai Tudose și Vasile Dîncu.

"O să mergem cu programul de guvernare, cu măsurile pe care considerăm noi că trebuiesc luate urgent şi chiar suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie. Considerăm că românii s-au săturat de clasa politică, fără să aibă nicio soluţie până în acest moment.

Noi vom merge cu propunere de premier la Cotroceni. Aşa este constituţional. Cu funcţia de premier mergi la Cotroceni, la consultări.

Nu am avut nicio discuţie despre nicio funcţie. Toate măsurile au fost pe măsurile urgente care trebuiesc luate. Sunt ferm convins că şi eu şi domnul Iohannis vom respecta Constituţia României. Vom merge cu o propunere de prim-ministru. Şi noi şi domnul preşedinte suntem obligaţi să respectăm Constituţia", a declarat Marcel Ciolacu înainte de discuții.

După negocierile dintre liberali și social-democrați, de la ora 18.00 Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Iohannis va susține o declarație de presă care ar putea da semnalul sau chiar răspunsul la întreaga criză politică care se prelungește deja de două luni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-04

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Dacian Cioloș rămâne ferm: ”Varianta Florin Cîțu premier e o GLUMĂ!”

Ce ȘANSE are Florin Cîțu să fie propus din nou premier. Augustin Zegrean: ”E o JOACĂ absurdă”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE