2024-04-26 11:50

Victor Ponta ironizează planurile Guvernului: ”Mi se pare FASCINANTĂ povestea asta cu PNRR”

 |  23:06
Victor Ponta ironizează planurile Guvernului: ”Mi se pare FASCINANTĂ povestea asta cu PNRR”

Victor Ponta a criticat PNRR-ul propus de guvernul Cîţu, despre care spune că nu are viziune, în plus doar 15 miliarde din cele 30 anunţate sunt granturi, restul sunt luaţi împrumut.

„Citu are o situatie pe care nu a mai avut-o niciun premier. El poate sa se imprumute oricat, ne-am fi dorit oricare, si eu, si Boc, si oricare. Mie mi se pare fascinanta povestea asta cu PNRR, in care erau 80 de miliarde, au ramas, 70, apoi 40, apoi 30, din care de fapt sunt 15, iar 15 imprumut. Domnul Citu e fericit, face deficit 9% si se imprumuta, eu faceam 1,9% si eram ingrijorat, ca de unde ii dau inapoi.

In timp ce noi anuntam ca nu mai crestem nimic, americanii primesc acasa un cec, au primit si anul trecut. Ce fac cu el? Se duc si-l cheltuiesc, statul ia taxe si economia reporneste.

Tara se va duce in cap, dar mai incolo, ca mai sunt congrese, unul unde trebuie sa-l bata Citu pe Orban, unul in care sa-l bata Ciolos pe Barna, dupa aia mai vedem. Mie mi-a macar sa nu strice codul fiscal facut de mine, ca privatii din asta au trait, iar bugetarii din maririle facute de Dragnea. Daca nu pot sa le faca mai bune, macar sa nu le strice.

Repet, din PNRR 16 miliarde sunt imprumut, trebuie sa-i dam inapoi. La granturi doar cativa vor avea acces. Daca ai o gandire strategica, dar nu am vazut care este. De unde in 2015-2016 Romania era hub energetic, acum importam energie, sa fie clar. Am zburat pana la Houston, sa conving Exxon sa vina in Romania, acum pleaca si le da RomGaz banii inapoi.”, a declarat Victor Ponta pentru RomaniaTV.

„Ii inteleg pe toti migrantii, stiu ca nu vin de bine in Europa, dar eu fiind Pro Romania, as vrea sa facem ceva pentru romani. A zis domnul Ciolacu ca nu am loc inapoi în PSD. Chiar m-am bucurat. Am toata dragostea pentru toti PSD-istii, cred ca pentru a castiga alegerile in 2024, sa nu mai fie principalul partid de opozitie, va trebui sa stranga toate fortele. Depinde ce vor ei, dar ma indoiesc ca va face singur 50%. Eu tin minte de la Adrian Nastase: PSD singur, pierde, PSD cu aliati, nu numai ca castiga, dar si guverneaza bine”, a concluzionat Victor Ponta.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE