2024-05-19 08:48

USR, fără câștig de cauză la CCR. Legea bugetului merge la promulgare

 |  16:05
USR, fără câștig de cauză la CCR. Legea bugetului merge la promulgare

CCR a respins, marți, sesizarea de neconstituționalitate depusă de USR pe proiectul Legii bugetului iar astfel actul normativ merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Marți, Plenul Curții Constituționale a preschimbat, din oficiu, termenul de judecată iniţial fixat pentru data de 29 decembrie la data de 28 decembrie pentru sesizarea depusă de deputații USR pe Legea bugetului.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi:

- A respins, ca inadmisibilă, obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.6 alin.(2) din Legea bugetului de stat pe anul 2022.

- A respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.54 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituționale în raport cu critica de neconstituționalitate extrinsecă formulată numai în măsura în care aplicarea lor se realizează după o eventuală modificare sau completare a Legii nr.334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

- A respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.56 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituționale în raport cu criticile formulate.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României.

USR a depus vineri sesizarea de neconstituţionalitate a Legii bugetului de stat pe 2022.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE