2022-08-10 23:38

UPDATE: Dezbaterea MOȚIUNII împotriva ministrului Vlad Voiculescu. Acuzațiile opoziției

 |  17:55
UPDATE: Dezbaterea MOȚIUNII împotriva ministrului Vlad Voiculescu. Acuzațiile opoziției

Deputații dezbat luni moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Moțiunea intitulată „Incompetența și lipsa de asumare UCID! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor!”, este prima depusă de opoziție împotriva unui membru al Guvernului Cîțu. Votul pe moțiune va fi dat miercuri.

UPDATE: 

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu: „Mă bucur să fiu astăzi în Parlament și să explic ce am găsit în sistem și să spun ce facem pentru sistemul de Sănătate.

Autorii direcți ai dezastrului este PSD și mafia PSD-istă. Moțiunea s-ar putea numi „Vlad Voiculescu un pericol pentru mafia din Sănătate.”

Ea fost scrisă de un domn care a fost secretar de stat 4 ani în echipa domnului Bănicioiu care spunea că avem de toate. 

Mi se cere să îmi asum răspunderea pentru un spital care a fost condus de domnul Cercel, într-un oraș condus de colegii dumneavoastră. Aceștia sunt oamenii care au avut tupeul să vorbească despre asumare. Vorbesc despre asumare oamenii partidului care au avut 12 miniștri ai Sănătății, trei dintre ei anchetați de DNA.

Și-au creat rețele mafioate. M-aș fi așteptat în această lună de zile să primesc de la parlamentarii PSD propuneri de proiecte serioase. Am verificat și nu am primit nici măcar o singură idee.

Ați început probabil să scrieți această moțiune înainte să fiu numit ministru. Ați așteptat să apară o tragedie să puneți în cârca mea dezastrul. Am găsit sistemul de sănătate mult mai rău decât l-am lăsat în 2016. V-ați bătut joc de tot ce am făcut și era un început de reformă reală. Dar asta înseamna decuplarea de la banii din Sănătate.

Trebuia încă din 2017 să avem studiile gata pentru spitalele regionale, iar până astăzi să aibă aceste spitale măcar câteva etaje.

În aceste 50 de zile, ce am făcut eu? Am alocat 50 de milioane din fonduri europene pentru investiții în spitalele COVID. Am evaluat și vom evalua stadiul de implementare.

Îmi spuneți că nu am făcut nimic pentru deschiderea școlilor. Poate nu știți, dar școala s-a deschis. Până în prezent au fost distribuite un milion de teste din care 445 de mii au ajuns în școli.

Îmi reproșați că nu am făcut nimic în gestionarea pandemiei. Am lua măsuri concrete. Campania de vaccinare ne plasează în topul european al vaccinării.

M-am asigurat că personalul medico-sanitar sunt plătiți în mod corect și transparent. Vom demara testarea cu teste antigent în cabinetele medicilor de familie.

Am primit un mandat de reformă și puteți să strigați demisia 24 de ore din 24, 7 zile din 7, timp de 4 ani și nu mă voi opri.

Stimați parlamentari, aveți o decizie simplă de luat: să votați cu mafia din Sănătate sau să votați cu mine împotriva acestei mafii.”

 

Alexandru Rafila citește textul moțiunii simple depuse de PSD:

„Nu este suficient să arătați permanent ce au greșit „ceilalți”. Asta o făceați când erați în Opoziție! Acum, când sunteți ministru, când dețineți pârghiile Puterii, trebuie să arătați CUM și CE ați făcut, CUM și CE ați corectat. Mai ales într-o situație de criză majoră de sănătate publică!

Această moțiune simplă nu pune nici Sănătatea, nici Sistemul Sanitar în banca acuzaților. Această moțiune critică lipsa evidentă de performanță a ministrului responsabil cu sănătatea, cu viața românilor. Această moțiune este depusă împotriva ministrului care NU a reușit să ia deciziile necesare, NU a reușit să coaguleze experiența profesioniștilor - așa cum chiar el susținea că ar trebui făcut - pentru a prelua controlul asupra pandemiei și pentru a garanta siguranța pacienților.”

Textul integral al moțiunii poate fi consultat AICI.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE