2024-05-19 07:15

Un nou caz de plagiat în Guvern? Matematicianul Sergiu Moroianu, acuzații grave la adresa lui Sorin Grindeanu

 |  18:20
Un nou caz de plagiat în Guvern? Matematicianul Sergiu Moroianu, acuzații grave la adresa lui Sorin Grindeanu

Matematicianul Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand, îl acuză pe Sorin Grindeanu că își ascunde cartea de matematică pe care ministrul Transporturilor susține că a scris-o împreună cu tatăl său. Este vorba despre volumul ”Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, ce a apărut în CV-ul lui Sorin Grindeanu când acesta era premier.

Într-un clip video postat pe Facebook, Sergiu Moroianu îi cere lui Grindeanu să predea un exemplar din carte Bibliotecii Naționale a României, așa cum este obligația oricărui autor ce publică la o editură din România.

”Un nou caz Florin Roman în Guvernul României”, scrie și Clotilde Armand pe Facebook. ”La 5 ani de la declanșarea controversei și la 19 ani de la data apariției, nici un exemplar al cărții lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet. În spațiul public subzistă o controversă privind una dintre cărțile scrise de viceprim-ministrul Guvernului României și ministru al Transporturilor și Infrastructurii, domnul Sorin Grindeanu, provocând daune de imagine atât statului român cât și comunității matematice”, a mai spus primarul Sectorului 1.

În 2017, PressOne a descoperit că volumul pe care Grindeanu susține că l-a scris împreună cu tatăl său ar fi apărut la editura Ionescu din Caransebeș – oraşul său natal, iar fostul premier a postat pe pagina sa de Facebook două fotografii cu ceea ce par a fi coperţile I și IV ale cărții. Dar numărul unic de înregistrare (ISBN) din imaginile postate de Grindeanu apare și în dreptul altor două volume, publicate la aceeași editură Ionescu din Caransebeș, iar cartea în sine nu există în nici o bibliotecă publică.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE