2024-05-07 20:17

ULTIMA ORĂ. Florin Cîțu și-a dat DEMISIA de la conducerea PNL după șase luni de mandat! Cine asigură intermatul?

 |  13:01
ULTIMA ORĂ. Florin Cîțu și-a dat DEMISIA de la conducerea PNL după șase luni de mandat! Cine asigură intermatul?

Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, că şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

UPDATE 14.21. Prim-vicepreşedinte Politici Publice, preşedinte LAL, Gheorghe Flutur, va prelua interimar şefia PNL, au precizat surse liberale, pentru News.ro.

"Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, doar am înregistrat-o la partid", a afirmat sec Florin Cîţu.

"Nu există alte şedinţe statutare. Rolul acestei şedinţei era foarte simplu, de a avea discuţie faţă în faţă cu colegi cu care am pornit la drum acum un an de zile pentru a da un suflu nou Partidul Naţional Liberal. Era o şansă pentru a le mulţumi că am lucrat împreună şi cred că au fost şi momente bune, au fost şi momente grele. Vroiam să discutăm puţin despre acţiunile mele care au fost criticate în spaţiul public referitor la acest compromis cu PSD. Da, este adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis pe care l-am făcut cu PSD, nu este un secret. Întotdeauna am crezut că măsurile propuse şi care multe dintre ele au fost aprobate, vor avea un efect de bumerang.", a declarat Florin Cîţu.

"Din păcate, am avut dreptate. Inflaţia creşte, dobânzile cresc, veţi vedea marţi, decizia de politică monetară care va creşte dobânzile din nou,cu toate aceste măsuri care nu au fost luate,  au fost înţelese ca o critică, dar era ca un sfat,vor avea efect de bumerang, din păcate şi e păcat, pentru că sunt măsuri care îi ajută pe români şi creşterea pensiilor, şi creşterea salariilor,  dat trebuie făcute toate cu cap. Aici aş fi vrut să am această discuţie", a mai adăugat el.

La şedinţa de Birou Executiv convocată de Florin Cîţu au fost prezenţi doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu.

Liderii partidului care l-au susținut au cerut schimbarea sa din funcție și organizarea rapidă a unui nou congres al PNL.

Pe 25 septembrie, premierul Florin Cîțu a câștigat cursa pentru șefia PNL cu mai puțin de 1.000 de voturi în plus față de contracandidatul său, Ludovic Orban.

Acum, aceeași echipă, dar și aproape 50 de lideri de filiale, au decis debarcarea sa de la șefia partidului și organizarea unui congres al formațiunii în care să îl aleagă președinte pe Nicolae Ciucă.

Vom reveni cu detalii!


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE