2020-12-05 17:50

Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei: Ionel Dancă oferă asigurări: Au fost respectate toate condițiile legale

 |  12:59
Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei: Ionel Dancă oferă asigurări: Au fost respectate toate condițiile legale

Toate condiţiile legale au fost respectate pentru numirea lui Traian Berbeceanu în funcţia de prefect al Capitalei şi asupra probităţii morale şi competenţelor profesionale ale acestuia nu există dubii în spaţiul public, a afirmat vineri şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Asupra probităţii morale şi competenţelor profesionale ale domnului Traian Berbeceanu nu cred că există dubii în spaţiul public. În ceea ce priveşte chestiunile procedurale, pentru numirea domniei sale în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti au fost respectate toate condiţiile legale", a precizat Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat în legătură cu faptul că Traian Berbeceanu a fost numit, iniţial, într-o funcţie la grupul PNL din Camera Deputaţilor pentru a putea fi desemnat, ulterior, în funcţia de prefect.

Ionel Dancă a menţionat că în cazul fostului prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, "s-a aplicat formula mobilităţii în funcţie, respectiv detaşarea acestuia în cadrul corpului de inspectori guvernamentali".

"Corpul inspectorilor guvernamentali este corpul aflat la dispoziţia Guvernului, pentru diverse reglementări, atribuţii, în ceea ce priveşte zona aceasta de monitorizare, asistenţă, a serviciilor publice din cadrul administraţiei publice centrale, este o zonă de competenţă unde Guvenul a considerat că domnul Gheorghe Cojanu poate să activeze în continuare, în timp ce, evident, pentru funcţia de prefect Guvernul a decis că este oportună înlocuirea acestuia cu altă persoană, cu domnul Traian Berbeceanu", a precizat Dancă.

Traian Berbeceanu a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti printr-o hotărâre de Guvern publicată joi seară în Monitorul Oficial. Berbeceanu îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Cojanu, care a fost numit în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE