2024-05-05 13:41

SURSE. Premierul Ciucă urmează să-i ceară DEMISIA lui Vasile Dîncu de la șefia Ministerului Apărării

 |  16:06
SURSE. Premierul Ciucă urmează să-i ceară DEMISIA lui Vasile Dîncu de la șefia Ministerului Apărării

La revenirea în țară de la reuniunea NATO de la Bruxelles, premierul Nicolae Ciucă ar urma să-I solicite demisia lui ministrului Apărării, Vasile Dîncu, după declarațiile acestuia la un post TV despre negocierile cu Rusia pentru încetarea războiului din Ucraina, au declarat pentru HotNews.ro, surse din Coaliție.

Nici PSD nu se va opune remanierii lui Vasile Dîncu, ministrul fiind pus pe lista remaniabililor de către Marcel Ciolacu de mai multă vreme.

„Îl aștept pe domnul ministru să revină în țară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului și atunci va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect”, a declarat joi Nicolae Ciucă.

Declarația fatală

Ministrul român al Apărării a declarat într-o intervenție avută la postul Prima TV că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”. „Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a mai spus acesta.

Și USR i-a cerut demisia

USR l-a chemat luni, în Parlament, pe ministrul Apărării, pentru a explica ultimele declaraţii cu privire la războiul din Ucraina. „Am speranţa că Vasile Dîncu nu va mai prinde ziua de luni, când ar trebui să vină în Parlament la Ora Ministrului, la solicitarea USR. Îi cer domnului Nicolae Ciucă să îl demită. Vasile Dîncu s-a trezit să îndemne la negocieri de pace, cam în acelaşi timp cu trompetele ruseşti şi fix când Ucraina arată că poate să câştige războiul şi să-i scoată din ţară pe invadatorii ruşi. Nu ştiu ce e în capul ministrului Apărării, dar a ajuns să fie propagandistul lui Putin şi pentru asta trebuie să plece. Şi îl întreb pe Vasile Dîncu: cu cine vrea să negocieze? Cu Vladimir Putin, care ucide chiar în aceste momente oameni nevinovaţi în Ucraina? Cu teroriştii nu se negociază!”, a precizat purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii.

Moşteanu a adăugat că Vasile Dîncu nu este la prima gafă. Acelaşi ministru cita eronat o declaraţie a preşedintelui Franţei, potrivit căreia „trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE