2024-05-19 07:15

Surpriza în urma negocierilor PNL-PSD: Marcel Ciolacu, propus pentru funcția de premier: Nu exclud nimic

 |  08:22
Surpriza în urma negocierilor PNL-PSD: Marcel Ciolacu, propus pentru funcția de premier: Nu exclud nimic

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că în interiorul partidului s-a discutat informal despre posibilitatea ca el să fie propunerea de premier.

„Eu nu exclud nimic. Nu am luat această hotărâre, dar în partid s-a discutat informal. Nu ştiu dacă se va ajunge acolo, dar mi-aş dori să luăm în coaliție o hotărâre cât mai echilibrată, plecând de la ponderea politică”, a spus Ciolacu la un post de televiziune.

În ceea ce îl priveşte pe secretarul general al partidului, Paul Stănescu, acesta nu va face parte dintr-un viitor guvern PNL-PSD-UDMR.

„Domnul Paul Stănescu nu va intra la guvernare. Am şi vorbit cu dânsul punctual. Cică: Marcele, încearcă, că mă tot văd pe la televizor, cineva rămâne la partid, secretarul general rămâne la partid”, a spus Marcel Ciolacu.

El a susţinut în schimb că Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose vor face parte din Executiv, fără a preciza pentru ce portofolii sunt propuşi.

El a explicat şi motivele pentru care PSD s-a decis să intre la guvernare:

„Am hotărât să ne implicăm pentru stabilizarea României. Nu e prima dată când PSD stabilizează România după guvernările de dreapta. Nu putem să stăm acasă să ne uităm la sondaje şi să vedem cât de mult creştem”.

Întrebat dacă există un acord al preşedintelui Klaus Iohannis privind negocierile dintre PSD şi PNL, Ciolacu a spus: „Faptul că nu s-au urgentat consultările la Cotroceni arată că există o disponibilitate de a lăsa partidele să poată discuta. E un accept tacit al preşedintelui faptul că nu ne-a chemat la consultări”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE