2024-05-04 03:33

Șefa Parlamentului European, Roberta Metsola: “Nu mai trebuie pierdut timpul. Locul României este în Schengen”

 |  15:45
Șefa Parlamentului European, Roberta Metsola: “Nu mai trebuie pierdut timpul. Locul României este în Schengen”

Șefa Parlamentului European Roberta Metsola a afirmat, după întrevederea avută miercuri, la Bruxelles, cu premierul Nicolae Ciucă, că nu mai trebuie pierdut timpul deoarece locul ţării noastre este în Spaţiul Schengen, iar organismul pe care îl conduce sprijină pe deplin aderarea imediată a României.

„Nu mai trebuie pierdut timpul. Locul României este în Schengen. Împreună cu premierul României Nicolae Ciucă ne-am angajat ca Parlamentul European să susţină aderarea imediată. I-am mulţumit prim-ministrului şi pentru sprijinirea continuă a nevoilor energetice ale Republicii Moldova”, a scris Roberta Metsola, miercuri pe Twitter. 

Potrivit Guvernului României, printre subiectele discutate de premier cu preşedinta PE s-au numărat aderarea României la Spaţiul Schengen, răspunsul Uniunii Europene la agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, consolidarea acţiunii Uniunii Europene în vecinătatea sa şi securitatea energetică.

Nicolae Ciucă efectuează o vizită oficială la Bruxelles unde are întrevederi cu preşedinta PE, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, dar şi cu alţi oficiali europeni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE