2024-05-19 13:37

UPDATE Ședința deciziilor în PNL. Cu cine vor negocia pentru un nou Guvern: PSD sau USR?

 |  19:36
UPDATE Ședința deciziilor în PNL. Cu cine vor negocia pentru un nou Guvern: PSD sau USR?

Liderii PNL s-au reunit în ședința Biroului Politic Național pentru a decide flexibilizarea mandatului de negociere pentru formarea unui guvern cu PSD și USR.

UPDATE ORA 20.50

Liderii PNL au decis, marți, în ședința Biroului Politic Național flexibilizarea mandatului de negociere pentru formarea unui guvern cu PSD sau USR.

„În ședința Biroului Politic Național din această seară a Partidului Național Liberal a fost adoptată propunerea BEX de flexibilizare a mandatului pentru negocieri cu forțele democratice din Parlamentul României. Echipa de negociere este condusă de președintele partidului și din ea fac parte cei patru prim-vicepreședinți și secretarul general. Au fost două abțineri – în rest, acesta a fost votul”, a precizat președintele PNL. 

UPDATE ORA 20

Majoritatea filialelor din Ardeal nu mai doresc refacerea coaliţiei cu cei de la USR. Sibiul a fost printre filialele care nu mai vor refacerea coaliţiei cu USR, potrivit News.

Şi primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a transmis în şedinţă că nu este de acord cu cooptarea de miniştri PSD în Guvern. ”Ne vom trezi cu mişcări de stradă, dacă ne aliem cu PSD”, a spus Ciucu.

Alina Gorghiu, în schimb, i-a criticat pe colegii care atacă conducerea partidului, iar Gheorghe Flutur a arătat că trebuie ales ”răul cel mai mic”, pentru a rămâne la guvernare şi a păstra şi premierul.

Europarlamentarul Dan Motreanu a contestat formula echipei de negociere și a cerut schimbarea acesteia, susțin surse din partid. ”Florine, tu ești problema!”, ar fi spus Motreanu.

Potrivit unor surse citate de Digi24, ședința este una extrem de tensionată, liderii partidului având opinii diferite despre partidul cu care PNL ar trebui să împartă puterea.

Liderii PNL discută despre flexibilizarea mandatului și stabilirea echipei de negociere cu PSD și USR. Din echipă ar urma să facă parte Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu. Surse participante la ședință susțin că liberalii au discutat despre „un mandat flexibil” și obținerea unei majorități parlamentare „în jurul unui premier PNL”.

Președintele partidului a propus anularea rezoluțiilor care interziceau negocierile cu USR și PSD.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE