2024-04-26 03:25

UPDATE: Ședință DECISIVĂ în coaliție. Ce își dorește USR-PLUS, ce poate oferi PNL

 |  17:16
UPDATE: Ședință DECISIVĂ în coaliție. Ce își dorește USR-PLUS, ce poate oferi PNL

Tensiunile izbucnite în urma demiterii lui Vlad Voiculescu sunt tranșate într-o ședință a coaliției, luni după-amiază. Discuțiile ar trebui să stabilească clar cum vor funcționa lucrurile în interiorul Guvernului în perioada următoare.

UPDATE:

Ședința s-a încheiat, iar discuțiile vor fi reluate marți, la ora 16:

”Vom face o scurtă declarație, nu vom lua întrebări. Au fost câteva ore de discuții în care fiecare dintre parteneri și-a prezentat pozițiile și punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la Partidul Național Liberal îl susțin pe Florin Cîțu, argumentele pentru care noi nu îi mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16 discuția. Am analizat, practic, pe parcursul acestor ore. Ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele și scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt” a declarat Dan Barna.

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat luni seară, după 4 ore de discuţii în coaliţie, că această coaliţie trebuie să continue.

„Am avut o discutie constructiva, am stabilit ca trebuie sa continuam maine discutia, sa vedem cum putem iesi din acest impas asa incat aceasta coalitie sa mearga mai departe. In ce ce priveste am spus ca nu exista o alternativa la acest guvern, trebuie sa continuam impreuna. Dupa 4 luni nu putem sa ne permitem un conflict mai mare, o criza politica”, a spus Kelemen Hunor.

”Suntem oameni responsabili”, a afirmat el.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

USR-PLUS merge la ședința Coaliției din această seară cu mandatul de a cere în continuare retragerea lui Florin Cîțu de la conducererea Guvernului, precum și cu solicitarea ca evaluarea miniștrilor, inclusiv a premierului, să fie făcută în coaliție, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. 

De cealaltă parte, președintele PNL, Ludovic Orban, dar și europarlamentarul Rareș Bogdan au reiterat spijinul pentru actualul premier, Florin Cîțu, precum și decizia de a nu se mai negocia alt minister sau agenție în plus față de ce s-a stabilit la formarea guvernării.

Ludovic Orban susține că Florin Cîțu a luat "o decizie salutară” când l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, dând USR-PLUS "o șansă să desemneze un ministru mai bun”.

El a mai spus că orice ministru care îl critică pe premier ar trebui să plece acasă, în timp ce Cîțu a susținut că miniștrii vor fi evaluați în baza a ceea ce au făcut, nu în baza a ceea ce au declarat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-19

In legatura cu acest articol...

Băsescu, SFAT pentru Florin Cîțu: ”Cred că Drulă ar trebui să-l urmeze pe Voiculescu”

Florin Cîțu continuă CEARTA cu Vlad Voiculescu: ”Ăla nu e un document, e o coală de hârtie”

Tensiuni majore între USR și PLUS: Oamenii lui Cioloș, deranjați de întâlnirea secretă dintre Barna și Iohannis

Rares Bogdan: Vlad Voiculescu a alimentat toate teoriile conspirației




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE