2024-04-27 00:50

UPDATE. SCANDAL cu forțe de ordine la alegerile PNL Timișoara. Amenințarea lui Orban

 |  11:51
UPDATE. SCANDAL cu forțe de ordine la alegerile PNL Timișoara. Amenințarea lui Orban

Scandalul cât casa la alegerile PNL Timişoara, chiar de la intrarea în sala unde are loc conferinţă. Forţele de ordine nu îi lasă să pătrundă în interiorul locației decât pe cei aflaţi pe convocator.

UPDATE 15.02. Președintele PNL Ludovic Orban spune că își rezervă dreptul de a anula alegerile pentru conducerea PNL Timișoara, după scandalul care a avut loc sâmbătă.

"Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere. Le-am transmis înainte de conferința pentru alegerea conducerii organizației o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Național Liberal.

Totodată, le-am comunicat situația oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 și i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

„În calitate de președinte al Partidului Național Liberal, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara, desfășurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere ale PNL”, mai spune șeful PNL.

Iureșul a pornit de când s-a aflat că regula pentru acces este aceea ca participanţii la conferinţa de alegeri să fie înregistraţi şi să primească o brăţară pentru a putea să voteze, iar cei care nu sunt pe convocator n-au putut pătrunde în incintă. Aceştia din urmă au început să vocifereze, iar forţele de ordine ale centrului comercial, respectiv ale Poliției supraveghează intrarea în mall, unde au loc alegerile.

În sală, conferinţa de alegeri se desfăşoară conform programului. În sala sunt numeroase persoane, între care şi unele fără mască sau care nu o poartă corespunzător.

17 candidaţi s-au înscris pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei de Timişoara, scrie News.ro. Printre cei care îşi anunţaseră candidatura se numărau şi cei doi rivali de la alegerile din 3 iulie, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără. Vineri seară, însă, candidatura lui Ambruş a fost invalidată de Comisia de Arbitraj a partidului.

Foto: România TV


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE