2024-04-26 12:38

REGULI speciale pentru ziua votării. Tot ce trebuie să știți

 |  23:08
REGULI speciale pentru ziua votării. Tot ce trebuie să știți

La primul exercițiu electoral de la începutul pandemiei, regulile de igienă vor fi stricte. Cu toate acestea, părinții vor avea voie să vină cu copiii, iar cei aflați în izolare sau în carantină vor putea și ei vota, de acasă, cu urna mobilă.

Încă de la intrarea în secţia de votare trebuie să vă asiguraţi că purtaţi corect masca, să vă acopere nasul şi gura. Cei care nu au măşti vor primi de la membrii comisiilor.

 

La intrarea în secţia de vot va fi amenajat un colţ de dezinfectare. Trebuie să vă curăţaţi mâinile înainte de a atinge orice, stampila sau pixul. Primul pas este identificarea. De această dată, singuri veţi pune cartea de identitate în tableta cu sistemul de indentificare. Apoi pentru câteva secunde puteţi să daţi masca jos, dar trebuie să păstraţi distanţa de 1, 5 metri ca să fiţi identificat. Luaţi buletinul şi mergeţi la un membru al comisiei de vot.

Aici puneţi pe masă cartea de identitate astfel încât membrul comisiei să vă poată citi datele fără să atingă documentul. Singuri luaţi pixul, ştampila şi cele patru buletine de vot. Intraţi în cabină, vă exercitaţi dreptul, puneţi buletinele în urnă, ca în fiecare an. La acest capitol nu se schimbă nimic. Se schimbă atunci când reveniți la comisie. Ştampila cu “votat” o veţi pune singuri pe spatele buletinului, conform noilor reguli speciale pentru alegerile locale.

Şi la ieşirea din secţie trebuie să vă dezinfectaţi mâinile. Aşa spun regulile stabilite de Guvern pentru că riscurile să fie cât mai mici.

Afară, dacă se vor forma cozi, alegătorii trebuie să păstreze distanţa minimă de un metru.

Monica Dajbog, purtător de cuvânt MAI : „Accesul în localul de vot se va face eşalonat, astfel încât în sala unde se votează să nu fie prezenţi, în acelaşi timp, mai mult de 5 alegători.”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE