2023-10-04 19:08

Reacția Guvernului în SCANDALUL afişării hărţii ”Ungariei Mari” la meciuri

 |  16:01
Reacția Guvernului în SCANDALUL afişării hărţii ”Ungariei Mari” la meciuri

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat, miercuri, referitor la scandalul afişării hărţii Ungariei Mari la meciuri, că nu este bine să fie amestecat sportul cu politica şi a salutat reacţia FRF şi UEFA care nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel european.

„Am văzut această alegaţie care a fost publicată şi în diverse medii de presă din România. În egală măsură sunt la curent şi cred că e bine ca opinia publică să cunoască acest lucru, ceea ce a comunicat oficial Federaţia Română de Fotbal, după ce în prealabil a verificat această informaţie la nivelul UEFA, iar forul european a anunţat că nu există o astfel de autorizare, un astfel de acord. Ca atare, sigur făcând această precizare că nu este bine să amestecăm sportul cu politica şi din această perspectivă lucrurile ar trebui să fie clare, nu există din datele pe care le avem şi iată confirmarea a venit foarte prompt. Ca atare, rămâne să ne bucurăm de sport pe teren şi să ţinem politica în afara acesteia, în orice caz nu în parametrii pe care înţelegem că nici UEFA nu îi acceptă”, a afirmat Dan Cărbunaru, întrebat miercuri la finalul şedinţei Executivului, care este poziţia Guvernului privind acest subiect.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) precizează, într-un comunicat postat miercuri, pe site-ul oficial, că UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel european. Reacţia vine după ce federaţia maghiară a anunţat că UEFA şi FARE ar fi fost de acord ca la meciurile echipei naţionale să poată fi afişate bannere reprezentând Ungaria istorică.

Sursa: News.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-22

In legatura cu acest articol...

FRF are confirmarea de la UEFA: Suporterii maghiari NU au voie să afişeze steagul Ungariei Mari la meciurile internaţionale!
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE