2024-04-26 17:22

Rafila: Restricţiile STUPIDE trebuie RIDICATE imediat!

 |  22:11
Rafila: Restricţiile STUPIDE trebuie RIDICATE imediat!

Alexandru Rafila spune că închiderea magazinelor la ora 18:00 acolo unde rata de incidenţă depăşeşte 7,5 la mie e o măsură stupidă şi total absurdă.

„Restricţii stupide, precum cea cu închiderea magazinelor cum ar fi un program redus la magazinele de primă necesitate trebuie ridicate imediat. (…) E total absurdă. Duce la creşterea riscului răspândirii infecţiei. Înghesuiala pe care o regăsim între cinci şi şase duce la favorizarea transmiterii infecţiei, nicidecum la limitarea transmiterii ei. (…) Mă întreb de ce au fost introduse aceste măsuri. Sigur, alte tipuri de măsuri, cum ar fi utilizarea măştii sau vaccinarea, le susţin, pentru că ele ne pot conduce către un rezultat favorabil”, spune prof. dr. Rafila.

„Dacă poţi organiza un anumit tip de activitate prin testarea celor care participă trebuie să o faci. Faci un pilot şi vezi dacă există consecinţe. Ulterior, dacă există rezultate favborabile, extinzi la întregul sector. Nu poţi să stai implacabil să aştepţi ca lucrurile să se întâmple şi să spui că singura soluţie e închiderea totată a tuturor activităţilor. Nu este un răspuns, ci doar o derobare de responsabilitate”, adaugă parlamentarul PSD.

Reprezentantul României la OMS spune de asemenea că s-a ajuns la o limită de tratare a COVID.

„Cred că s-a ajuns la o limită a capacităţii de tratare Covid în condiţii spitaliceşti şi totuşi nu ştim ce se întâmplă cu pandemia din ţara noastră pentru că nu există niciun fel de plan legat de creşterea accesibilităţii la testare. Am auzit despre un proiect legat de testarea în farmacii, care presupune anumite organizări, investiţii din partea farmaciilor, rămâne de văzut câte dintre ele vor dori să se înscrie în acest program, dar nu înţelegem de ce medicii de familie nu sunt integraţi rapid în acest sistem.

Ei trebuie să primească teste gratuite din partea Guvernului şi, în mod evident, pot să selecteze cu mare uşurinţă toţi pacienţii simptomatici, toţi contacţii persoanelor care au fost deja infectate, astfel încât să poată să ajute autorităţile de sănătate publică în identificare focarelor, uşurarea anchetelor epidemiologice”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, profesorul Rafila.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE