2024-04-26 16:57

Pro România: Venitul minim și sprijinul economic - primele măsuri pentru ieșirea din criză

 |  09:50
Pro România: Venitul minim și sprijinul economic - primele măsuri pentru ieșirea din criză

Preşedintele organizaţiei Mureş a Pro România, Călin Buzgău, candidat pentru Camera Deputaţilor, susţine că venitul minim de criză şi sprjinul economic sunt primele măsuri pe care partidul le va propune în cadrul planului pentru ieşirea din criză şi că acestea trebuie luate pe tot parcursul anului viitor.

"Venitul minim de criză şi sprjinul economic sunt primele două măsuri indicate de Pro România în cadrul planului pentru ieşirea din criză, măsuri ce trebuie puse în aplicare pe tot parcursul anului 2021.Venitul minim de criză se adresează celor cu venituri mici şi are ca scop asigurarea resurselor minime de trai, pe parcursul anului viitor: fiecare român va avea asigurat cel puţin 2.000 lei lunar (în cazul persoanelor singure) şi cel puţin 1.500 lei pentru fiecare membru de familie (fără a se depăşi pragul de 4.500 lei/ familie).

Venitul minim de criză se va acorda prin plata de către stat a diferenţei dintre veniturile realizate de o persoană şi nivelul garantat menţionat. Această diferenţă se va plăti 50% în bani şi 50% în tichete valorice pentru produse alimentare şi sanitare. Sprijinul economic de criză este dedicat IMM-urilor care vor păstra în 2021 acelaşi număr de angajaţi ca la sfârşitul anului 2020", a subliniat joi, într-o declaraţie de presă, Călin Buzgău.

El a arătat că sprijinul economic de criză prevede reducerea TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole, alimentare şi pentru serviciile HORECA, anularea unor obligaţii fiscale aferente anului 2021, respectiv impozit pe profit, impozit specific, impozit pentru microîntreprinderi, taxe şi impozite datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricţiilor şi a interdicţiilor şi asigurarea unui cuantum de minim 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncţionării IMM-urilor din cauza restricţiilor impuse.

"Aceste măsuri de sprijin sunt deja aplicate sub diferite forme în majoritatea statelor europene şi vor contribui decisiv la păstrarea locurilor de muncă, ajutorarea familiilor, dar şi a firmelor mici şi mijlocii. Pro România va condiţiona susţinerea viitorului guvern de aplicarea acestor două măsuri. Nu ne aşteaptă vremuri bune, iar un plan serios, care să atenueze efectele negative asupra economiei şi a nivelului de trai, trebuie pus în aplicare cât mai rapid", a mai spus Buzgău.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE