2024-05-03 17:06

Președintele Senatului cere demisia lui Ludovic Orban

 |  16:01
Președintele Senatului cere demisia lui Ludovic Orban

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, solicită demisia premierului Ludovic Orban după ce l-a numit în funcție pe șeful Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, un om care între timp a fost dovedit că și-a falsificat actele de studii.

”Impostura, risc de securitate națională

Premierul Orban trebuie să își asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de Guvern nr. 746/3.09.2020, în fruntea Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacțiile financiare ale României.

Să nu uităm că începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuții de monitorizare și blocare în timp real a tranzacțiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanțare a terorismului.

De ce s-a făcut o astfel de numire și în ce măsură situația a afectat interesele și parteneriatele strategice ale României?

Numirea în fruntea unei instituții cheie a statului român a unei persoane percheziționate astăzi pentru fals intelectual, reprezintă o problemă de securitate națională”, scrie Robert Cazanciuc.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE