2024-05-07 15:55

Președintele Iohannis a început o vizită de stat în Singapore

 |  09:33
 Președintele Iohannis a început o vizită de stat în Singapore

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început vizita de stat în Republica Singapore, vineri dimineaţa fiind primit la Palatul Prezidenţial Istana de omologul său, Halimah Yacob. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început vizita de stat în Republica Singapore, vineri dimineaţa fiind primit la Palatul Prezidenţial Istana de omologul său, Halimah Yacob, informează Agerpres.

''Discuţii excelente cu preşedintele Republicii Singapore, Halimah Yacob, privind modalităţile de aprofundare şi extindere a relaţiilor noastre bilaterale, bazate pe aceleaşi valori şi principii'', a transmis şeful statului pe Twitter.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a evidenţiat obiectivul României de a creşte nivelul relaţiei bilaterale cu Republica Singapore şi de a marca o nouă etapă de dezvoltare. De asemenea, preşedintele Iohannis a evocat un set de obiective comune urmărite de ambii preşedinţi, precum politicile de incluziune, dezvoltarea economică şi socială, precum şi tranziţia verde.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat expertiza României în securitate cibernetică, făcând referire şi la faptul că la Bucureşti se află sediul Centrului European de Competenţe în domeniul securităţii cibernetice.

Şeful statului a prezentat obiectivele de interconectare ale Iniţiativei celor Trei Mări şi a menţionat că va găzdui, în acest an, la Bucureşti, Summitul acestei platforme, alături de Forumul de Afaceri. El a pledat pentru participarea reprezentanţilor mediului de afaceri din Singapore în cadrul proiectelor prioritare de interconectare din cadrul Iniţiativei.

Ulterior, preşedintele Iohannis a avut şi o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Singapore, Lee Hsien Loong.

Obiectivul principal al acestei vizite este dinamizarea relaţiilor bilaterale, în acord cu potenţialul acestora, mai ales în plan economic-investiţional. Agenda vizitei de stat în Singapore cuprinde şi intensificarea cooperării în domeniile IT, educaţie, cercetare, securitate alimentară, conectivitate, securitate cibernetică şi înalte tehnologii, combaterea schimbărilor climatice şi tranziţia verde.

În materie de cooperare economică şi sectorială între România şi Singapore, pornind de la dinamica pozitivă a schimburilor comerciale în ultimii ani, inclusiv de la faptul că ţara noastră este al treilea mare furnizor din Uniunea Europeană de servicii IT în Singapore, interesul României vizează aprofundarea şi amplificarea acestui palier de colaborare, prin iniţierea de noi proiecte bilaterale, a mai menţionat sursa citată. 

Preşedintele Iohannis se află în aceste zile în Republica Singapore, după vizita oficială în Japonia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE