2024-05-07 10:09

Premierul Ciucă: România e PREGĂTITĂ să adere la Schengen

 |  22:12
Premierul Ciucă: România e PREGĂTITĂ să adere la Schengen

România este pregătită să adere la Spaţiul Schengen, susține premierul României Nicolae Ciucă.

Șeful Guvernului a mai precizat că ar Executivul are toată deschiderea să ofere detalii în această privinţă partenerilor noştri europeni şi tuturor oficialilor care doresc să se convingă de acest lucru.

„Avem în vedere respectarea tuturor condiţiilor legate de ceea ce înseamnă aspectele referitoare la statul de drept, combaterea corupţiei şi a crimei organizate. În ceea ce priveşte respectarea principiilor statului de drept, la nivelul Guvernului şi al coaliţiei de guvernare, am lucrat în directă coordonare şi colaborare cu reprezentanţii Comisiei Europene, iar acum avem noul pachet de legi ale justiţiei. Acesta este deplin aliniat normelor Uniunii Europene şi vor asigura procesul de modernizare a justiţiei din România", precizează şeful Guvernului, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, România are „instituţii consolidate ale statului care îşi fac datoria şi acţionează pentru combaterea crimei organizate şi a corupţiei".

„Rezultatele celei mai recente misiuni de evaluare sunt bune, condiţiile tehnice le îndeplinim de peste 11 ani, prin urmare, avem încredere că vom atinge cât mai curând obiectivul nostru naţional de aderare la Spaţiul Schengen", subliniază premierul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE