2024-05-02 23:00

Parlamentarii au votat ”din greșeală” creșterea salariilor demnitarilor. Ciolacu: ”Majorarea va fi AMÂNATĂ”

 |  15:36
Parlamentarii au votat ”din greșeală” creșterea salariilor demnitarilor. Ciolacu: ”Majorarea va fi AMÂNATĂ”

Camera Deputaților a votat săptămâna trecută majorări salariale pentru mai mulți funcționari publici, iar marți s-a aprobat un amendament care crește salariile și la demnitari. Inițial se credea că este vorba doar despre primari.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu dă asigurări salariile demnitarilor nu vor fi majorate acum.

„Este vorba de toți demnitarii, inclusiv primarii, sunt prinși pe anexa nr. 9. Cu certitudine, astăzi, în coaliție, vom lua decizia, dacă legea va trece de Curtea Constituțională, se va proroga termenul de aplicare pentru demnitari. Altfel, legea ar fi fost neconstituțională și ar fi fost respinsă la CCR, fiindcă se intervenea pe anexa 9.

Dacă legea va trece de Curtea Constituţională, se va proroga termenul de aplicare pentru demnitari, altfel legea ar fi fost neconstituţională şi ar fi fost respinsă la CCR, fiindcă se intervenea pe anexa 9. Eliminai absolut tot, nu mai putea fi pusă în aplicare Legea 153 cu acea pătrime pentru toată lumea, deci a fost o decizie pur tehnică. Am vrut să o ştiu şi eu exact, de ce s-a făcut acea erată, am înţeles-o, şi astăzi din coaliţie vom ieşi cu o decizie: că nu se vor mări salariile pentru demnitari.

În cazul în care va fi promulgată legea, se va da o ordonanţă de prorogare a acestui termen”, a explicat Ciolacu, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, „este o lege pe care trebuie să o respectăm cu toţii”.

„Eu cred că noi, demnitarii, trebuie, în acest moment, să strângem cureaua şi să participăm la acest efort comun. Restul sunt legi pe care trebuie sa le respectăm, fiindcă trecem printr-o situaţie destul de dificilă toată lumea”, a motivat liderul PSD.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-08

In legatura cu acest articol...

România, creștere economică de 5.2% în primele trei luni ale anului

Cu cât ar putea fi mărite pensiile în 2022? Anunțul ministrului Muncii

Când vor ajunge la pensionari CARDURILE sociale cu ajutorul de la Guvern

Președintele Iohannis vrea CREȘTEREA pensiilor: ”Este clar că guvernul trebuie să vină și va veni cu un plan serios”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE