2024-05-18 11:22

Omul care ne-a blocat accesul în Schengen contrazice autoritățile din România: “Poliția austriacă a investigat asta”

 |  12:04
Omul care ne-a blocat accesul în Schengen contrazice autoritățile din România: “Poliția austriacă a investigat asta”

Cancelarul austriac Karl Nehammer, omul care ne-a blocat accesul în Spațiul Schengen, continuă să susțină problema numărului mare de migranți care ar ajunge în Austria fără să fie înregistrați în România. Oficialul a făcut aceste declarații înaintea reuniunii de la Bruxelles a Consiliului European, prima întâlnire a șefilor de stat și de guverne din țările UE după decizia luată în JAI împotriva aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Chestionat despre refuzul Austriei de a primi România în Schengen, Karl Nehammer a reluat problema numărului „uriaș” de migranți care au ajuns în Austria în acest an, aproximativ 100.000, dintre care 75.000 neînregistrați de celelalte state prin care au trecut. „Au ajuns în Austria 75.000 de persoane neînregistrate. Știm că mulți migrant au trecut prin România pentru că Poliția austriacă a investigat asta. Trebuie găsită o soluție. Votul meu nu este împotriva României și a Bulgariei. Este o chestiune de securitate pentru întreaga Uniune Europeană și trebuie să spunem asta și să o rezolvăm împreună”, a spus oficialul austriac.

Un jurnalist i-ar fi transmis că aceste cifre sunt contestate de către autoritățile române, însă cancelarul austriac a răspuns instant: „Dar stiți că Poliția Română îi cunoaște doar pe cei înregistrati în România. În Austria am înregistrat un număr uriaș”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE