2024-05-05 23:47

O rachetă lansată de Rusia ar putea lovi România în timp RECORD. Avertismentul The New York Times

 |  10:18
O rachetă lansată de Rusia ar putea lovi România în timp RECORD. Avertismentul The New York Times

Soldații Diviziei 101 aeropurtate a armatei americane se antrenează, mănâncă și dorm la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, locul în care o rachetă rusească ar putea să ajungă în șapte minute din Crimeea ocupată de ruși, informează publicația The New York Times într-o amplă analiză.

Jurnaliștii americani remarcă faptul că este pentru prima dată când Divizia 101 aeropurtată a fost desfășurată în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial și, odată cu prezența lor în România, țară membră a NATO, soldații săi sunt acum mai aproape de războiul din Ucraina decât orice altă unitate a armatei americane.

Misiunea sa este considerată un model pentru o armată americană care a făcut recent un pas înapoi de la două decenii de lupte active în războaie și a intrat într-o epocă în care încearcă să descurajeze adversarii. "Acesta este un conflict regional, dar are implicații globale", a declarat șeful Statului Major al armatei americane, generalul James C. McConville, într-un interviu acordat la jumătatea lunii decembrie la baza aeriană din România.

Avertisment pentru Rusia

Desfășurarea de trupe în România se dorește a fi un avertisment pentru Moscova, parte a promisiunii președintelui Biden de a apăra "fiecare centimetru" din teritoriul NATO fără a-l tenta pe președintele rus Vladimir Putin să escaladeze situația. Dar organizarea de exerciții comune este, de asemenea, o modalitate de a se asigura că aliații din Europa de Sud-Est sunt pregătiți să țină linia.

Simulare pentru un atac chinezesc în Taiwan

Ziarul remarcă faptul că Divizia 101 aeropurtată folosește, de asemenea, Marea Neagră pentru antrenamente de apărare de coastă - o abilitate utilă în cazul în care China ar deveni vreodată mai agresivă și ar invada Taiwanul, o insulă autonomă pe care Beijingul o revendică de mult timp ca fiind a sa.

Diviziei i s-a ordonat să desfășoare aproximativ 4.000 de soldați și comandanți de rang înalt la doar câteva săptămâni după ce Rusia a invadat. Baza militară a servit anterior ca un avanpost pentru instruirea trupelor NATO, inclusiv a câtorva sute de soldați americani, și era cunoscută mai larg în armată ca o stație de trecere cu o mică cantină pentru forțele americane care se îndreptau spre și dinspre Afganistan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE