2024-05-08 05:37

O nouă dispută în Coaliție: PLAFONAREA prețurilor la alimentele de bază. Ce vor Cîțu și Ciolacu

 |  18:54
O nouă dispută în Coaliție: PLAFONAREA prețurilor la alimentele de bază. Ce vor Cîțu și Ciolacu

Liderii Coaliției vin cu propuneri pentru a putea rezolva criza prețurilor din ultima perioadă. În timp ce Marcel Ciolacu, liderul PSD, consideră că plafonarea preţului la alimentele de bază ar reprezenta o soluţie pentru România, Florin Cîțu spune că măsura ar duce la cozi și penurie.

„Vreau să văd propunerea (n.r. de plafonare a preţurilor la alimente) cum este fundamentată. O să vină în coaliţie şi acolo vom lua o decizie. Până acum nu am văzut această propunere, dar exprim un punct de vedere al unui liberal şi al unui economist: atunci când plafonezi preţurile, există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi”, a afirmat Cîţu, marţi, la Senat, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă o scădere la zero a TVA ar putea fi luată în calcul, Cîţu a răspuns: „Noi ca liberali întotdeauna vom susţine un stat suplu, cu taxe cât mai mici. Avem un singur principiu de la care nu aş vrea să abdicăm. Acela de reduce taxele pentru toate produsele. Deci, dacă găsim că este oportun pentru un produs, de ce nu ar fi oportun pentru toate produsele, nu doar pentru unul şi bineînţeles o reducere oriunde, oricând o reducere a impozitării”.

De cealaltă parte, social-democratul Marcel Ciolacu vede cu ochi buni o eventuală măsură a plafonării prețurilor la alimentele de bază:

„Poate o plafonare a prețurilor la alimentele de bază, într-o limită, pentru că nu poți să o faci fără limită pentru că atunci intrăm în altceva, este o discuție, dar nu am avut această discuție în Coaliție și astăzi vom avea această discuție”

La întrebarea jurnaliștilor dacă produsele pentru care va fi aplicată plafonarea ar trebui raționalizate, Ciolacu a declarat: „în Ungaria așa s-a făcut, mi se pare normal. Nu poți să cumperi cu camionul că facem export de produse plafonate”. Ulterior, liderul PSD a revenit asupra declarației și a spus că „este o limitare, nu o raționalizare.”

Întrebat despre ce produse este vorba, președintele PSD a răspuns: „produsele de bază, făină, zahăr, lapte”. 

„Eu nu sunt specialist, eu nu știu câtă făină consumă o familie. Sunt date, dar se fac studii, lucrurile acestea vin din cifre, nu de la oameni politic. Vreți să vă spun eu câte ouă ai voie să cumperi?”, a mai declarat Ciolacu.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE