2024-05-04 06:50

Nike a rupt contractul de sponsorizare cu Neymar, după ce starul brazilian a refuzat să coopereze într-o anchetă pentru agresiune sexuală

 |  10:49
Nike a rupt contractul de sponsorizare cu Neymar, după ce starul brazilian a refuzat să coopereze într-o anchetă pentru agresiune sexuală

Fabricantul de echipament sportiv Nike a rupt parteneriatul său cu atacantul brazilian Neymar, starul echipei Paris Saint-Germain, pentru că fotbalistul a refuzat să coopereze într-o anchetă internă efectuată de companie după ce o angajată l-a acuzat că a agresat-o sexual, a precizat concernul american, citat de AFP, potrivit Agerpres.

„Nike a pus punct parteneriatului cu sportivul pentru că a refuzat să coopereze de bunăvoie în cadrul unei anchete privind declaraţiile credibile privind acte reprobabile formulate de o angajată", a declarat Nike într-un comunicat dat publicităţii şi transmis în noaptea de joi spre vineri, confirmând astfel o informaţie din Wall Street Journal (WSJ).

"Ancheta nu a fost concludentă", a ţinut să precizeze societatea cu sediul în Beaverton (Oregon), adăugând: "Niciun ansamblu de fapte nu a rezultat care să ne permită să ne pronunţăm asupra fondului cazului. Ar fi inoportun pentru Nike să facă o declaraţie acuzatoare fără să fie în măsură să furnizeze probe".

Contactat de WSJ, purtătorul de cuvânt al jucătorului a afirmat că "Neymar Jr. se va apăra în faţa acestor atacuri fără fundament în cazul în care va exista o plângere împotriva sa, ceea ce nu s-a întâmplat până acum", precizând că cele două părţi s-au despărţit din motive comerciale.

În momentul în care Nike a rupt prematur contractul de sponsorizare cu jucătorul brazilian, la finele lui august 2020, nu a fost oferit niciun motiv.

În comunicat, compania Nike explică că a "fost profund deranjată de mărturiile de agresiune sexuală formulate în 2018 de una din angajatele sale la adresa lui Neymar Jr", fără însă să precizeze natura lor


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE