2024-04-26 14:10

Nicușor Dan anunță care sunt etapele de modernizare a rețelei de termoficare. Unde vor începe primele lucrări?

 |  13:47
Nicușor Dan anunță care sunt etapele de modernizare a rețelei de termoficare. Unde vor începe primele lucrări?

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, că vor începe lucrările pe cinci segmente ale reţelei de termoficare, totalizând 53 de kilometri, iar finanţarea se va face din credite.

Nicușor Dan: Centralele Progresul și Grozăvești, dacă acest tronson este bun, este posibil ca prin intermediul lui, în momente de avarii, să aduci agentul termic de la una dintre centrale în cartiere. În momentul ăsta, asta nu e posibil.

Sunt câteva zone esențiale pentru ceea ce vrem să facem începând de anul viitor, pentru care avem finanțare europeană de 300 de milioane de euro.

Pentru că nu poți să oprești serviciul de termoficare, trebuie să respecți un calendar.

Pe lângă banii europeni avem promisiunea Guvernului pentru încă 200 de milioane de euro, bani din PNRR, și ne-a mai dat 320 de milioane de lei la sfârșitul lui decembrie.

Avem intenția de a prelua ELCEN, de a fuziona aceste două companii (cu Termoenergetica - n.red.) și astfel să avem un unic responsabil pentru tot ce înseamnă sistem de termoficare – producție și distribuție.

Vrem ca 5 tronsoane să fie gata anul acesta, pentru ca să putem să începem din primăvara anului viitor tronsoanele pentru care vor fi folosiți bani europeni.

După cum vedeți, aici pe șantier s-au montat niște conducte mai subțiri, care sunt provizorii, iar serviciul de livrare a apei calde și căldurii este menținut în continuare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE