2024-04-26 09:51

Niculae Bădălău rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă

 |  14:08
Niculae Bădălău rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă

Niculae Bădălău rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, contestaţia sa. Decizia instanţei este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât să respingă contestaţia formulată de Niculae Bădălău împotriva deciziei Tribunalului Giurgiu. “Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Bădălău Niculae împotriva încheierii din data de 06.02.2023, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Giurgiu – Secţia Penală în dosarul nr.1977/122/2022/a1.3. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe contestatorul inculpat la plata sumei de 300 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în minuta instanţei.

Fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi Niculae Bădălău solicitase pe 6 februarie, Tribunalului Giurgiu înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar cererea sa a fost respinsă. Hotărârea instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Niculae Bădălău a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi dare de mită în formă continuată, în dosarul în care a fost arestat la sfârşitul lunii noiembrie. El i-ar fi cerut unui primar de comună să atribuie un contract unei firme de o rudă a sa şi i-ar fi oferit bani pentru a face plăţi către acea firmă, chiar şi pentru lucrări neconforme. Alături de el, a fost deferit justiţiei şi reprezentantul unei societăţi comerciale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE