2024-05-19 07:15

SURSE: Negocieri dure între PNL și PSD pentru formarea Guvernului: Ministerele cheie cerute de social-democrați

 |  10:57
SURSE: Negocieri dure între PNL și PSD pentru formarea Guvernului: Ministerele cheie cerute de social-democrați

Echipele de negociere ale PSD și PNL se vor întâlni, astăzi, iar discuțiile se anunță extrem de tensionate. Liberalii au anunțat public că își doresc premierul, iar în culise se știe că Nicolae Ciucă are sprijinul lui Klaus Iohannis.

În aceste condiții, PSD va solicita jumătate din guvern, dar cu portofolii foarte importante. Marea bătălie între cele două partide este pentru Ministerul Finanțelor. Florin Cîțu ar vrea să-l impună pe Dan Vîlceanu la Finanțe, în timp ce PSD își dorește să controleze ministerul cu cea mai mare forță din guvern, anunta Stiripesurse.ro.

Un alt punct fierbinte este Secretariatul General al Guvernului. PSD susține că în cazul în care PNL va avea premierul, atunci i se cuvine de drept SGG-ul. Acesta este un nou cartof fierbinte în negocierile dintre cele două partide.

Pe lângă cele două puncte sensibile, PSD își dorește și o serie de ministere de forță. Lista dorințelor formulate în Kiseleff ar cuprinde: Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății și Ministerul Fondurilor Europene.

Practic, în virtutea faptului că vor ceda premierul, cei de la PSD vor solicita cele mai importante ministere.

Cei de la PSD nu țin neapărat să aibă Ministerul Justiției și îl vor folosi ca monedă de schimb pentru ca liberalii să ofere altceva.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE